Para Flor Suriname

Para Flor (Bloemsierkunst). LydiaRavales HellenJGill20160319LydiaRavalesParaflor (84)
Eigenaar, initiator, oprichtster Lydia Ravales. Foto made by HellenJGill2016

Bestemmingen, vanuit Paramaribo naar het Zuiden.
Aan de Meursweg, in het district Para, staat Para Flor.
Makkelijk te bereiken via zowel de Martin Luther Kingweg of de Indira Ghandiweg.

Para Flor is een botanisch wandelresort, met als hoofdactiviteit tropische sierteelt. Te Para Flor, Suriname kan de liefhebber van exotische planten en bloemen zijn hart ophalen. Op geregelde tijden worden er rondleidingen gegeven.

Ga als mogelijk en geniet. Foto’s made by HellenJGill2016

Botanische tuin Para Flor, Suriname

N.V. Para Flor ligt aan de Meursweg #40 (een half uur rijden van Paramaribo) en is zeker een bezoek waard. Drie jaar geleden werd de tuin open gesteld en was het Botanisch Wandelresort een feit. Mevrouw Lydia Hermelijn, de directeur, verzorgt samen met haar team boeiende rondleidingen.

Het Botanisch Wandelresort ‘The Garden’ biedt aan bloemen- en planten liefhebbers uit binnen- en buitenland, birdwatchers, overige toeristen en belangstellenden de mogelijkheid enkele uren te vertoeven in de ambiance van haar zeer grote plantencollectie, die ook bijzonder gevarieerd en exclusief is.
De rondleiding duurt anderhalf uur. Het pad door de tuin is mooi aangelegd met wit zand uit de Savanne. Interessant is het deel met geneeskrachtige planten. Inbegrepen bij de rondleiding zijn 2 drankjes en een Surinaamse fruitcocktail.

Behalve de “gewone” rondleiding biedt Para Flor ook lunchtours aan, waarbij de gast na de rondleiding in de tuin kan genieten van een lekkere Surinaamse lunch. Sinds kort is er ook hengelgelegenheid voor de liefhebbers. Let wel, deze pakketten zijn alleen op afspraak verkrijgbaar. Foto’s made by HellenJGill201

Botanical garden Para Flor, Suriname Rondleidingen elke week.
Tijden van dinsdag t/m zondag om 10, 12 en 14 uur.
Bloemen- en plantenverkoop elke dag van 8-16 uur.
De Tour (de ontbijttour, de proeftour, de lunchtour, de normale tour)

Ga naar de contact pagina voor meer informatie.

LydiaRavales HellenJGill20160319LydiaRavalesParaflor (69)

LydiaRavales HellenJGill20160319LydiaRavalesParaflor (39)

LydiaRavales HellenJGill20160319LydiaRavalesParaflor (37)
Foto’s made by HellenJGill 2016 


Nieuwsbrief20200201Lydia Ravales

Foto’s Para Flor made by 2010Earvin Simons Photography

Over lydiaravales

Lydia Ravales, Bloemsierkunstenaar, Sierteel, Botanisch en Onderwijzeres is Oprichtster van Para Flor in Suriname. Aan de Meursweg, in het district Para, staat Para Flor. Makkelijk te bereiken via zowel de Martin Luther Kingweg of de Indira Ghandiweg. Para Flor is een botanisch wandelresort, met als hoofdactiviteit tropische sierteelt. Te Para Flor kan de liefhebber van exotische planten en bloemen zijn hart ophalen. Op geregelde tijden worden er rondleidingen gegeven.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.